Iurie Calestru: Guvernul ezită să aprobe realizarea inițiativei „Discover EU”

  0
  521

  În pofida susținerii manifestate de zeci de stakeholderi politici din Parlamentul European (eurodeputați și președinte), primării și instituții publice de interes național și regional din România și Republica Moldova, asociații civice și patronale, autoritățile de la Chișinău nu sunt hotărâte să aprobe realizarea inițiativei „Discover EU” pe tronsonul feroviar Iași-Chișinău, a declarat Iurie Calestru, director de programe la Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor (IDEP) Moldova , în cadrul unei conferințe de presă de la IPN.

  Iurie Calestru

  „Adresăm cu disperare acest apel catre responsabilii din Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Moldova să aprobe extinderea Programului „Discover EU” pentru 10 mii de tineri din regiune. Banii sunt subvenționați de UE! ”, a menționat Iurie Calestru.

  IDEP Moldova a adresat pe 29 iunie un demers separat președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, dar și conducerii Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, prin care au informat despre faptul că Delegația UE din Chișinău încă în octombrie 2021 a precizat că Uniunea Europeană își orientează cea mai mare parte a finanțării prin programe sectoriale concepute și gestionate în strânsă cooperare cu Guvernul Republicii Moldova. Deci, susținerea Delegației și Comisiei Europene poate veni doar după ce Programul „DiscoverEU Iași-Chișinău” (și ulterior spre Odesa)  va fi aprobat de către Guvernul Republicii Moldova.

  Lasă un răspuns