Zelenski a acordat un interviu simultan pentru cinci publicații din Rusia. Kremlinul a interzis publicarea și a deschis anchete. Первое интервью Зеленского российским журналистам после начала войны

0
937

Volodimir Zelenski a acordat primul interviu amplu de la începutul războiului mai multor publicații importante din Rusia. Conform înțelegerii inițiale, interviul ar fi trebuit să apară duminică, 27 martie, în paralel în cinci organe media rusești. Cenzura rusească a interzis publicarea articolelor și a ordonat o anchetă în cazul celor care au încălcat consemnul.

Redactorul-șef al publicației Meduza – Ivan Kolpakov, redactorul-șef al canalului TV Rain – Tikhon Dzyadko, jurnalistul și scriitorul Mihail Zygar și corespondentul special Kommersant Vladimir Solovyov au vorbit simultan, într-o conversație live, cu președintele Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, într-un interviu pentru presa din Rusia, că oraşe ca Volnovaha, Mariupol şi altele, din regiunea Kiev, nu mai există, ca urmare a atacurilor ruşilor, informează ukrinform.net.

“Din nefericire, să vedem consecinţele, rezultatul. Rezultatul este: Nu mai există Mariupol. Pur şi simplu. Nu mai există Volnovaha. Nu mai există oraşele mici de lângă Kiev, din regiunea Kiev. Oraşele noastre mici… Care bănuiesc că sunt ca ale voastre. Nu mai există. Pământul este pârjolit. Complet”, a afirmat Zelenski.

Interviul, interzis în Rusia

Roskomnadzor, organismul de supraveghere și reglementare a mass-mediei rusești, a interzis celor cinci publicații din Rusia să publice interviul cu Zelenski. Cu toate acestea, interviul a apărut cel puțin în publicația Meduza, inclusiv în format video, pe YouTube.

mai mult la  ziare.com/volodimir-zelenski/

Lasă un răspuns